– «De har kappet av hodet, men kroppen lever videre»

Posted on

Det var de unge som gikk i spissen for regimeskiftet under revolusjonen i fjor. Men etter et par kvelder ute med tunisisk ungdom skjønner vi at det fortsatt er mange som er misfornøyde med regimet og demokratiutviklingen. Høy arbeidsledighet, kvinners rettigheter, reform av politiet og treige politiske prosesser er det de ungdommene vi har snakket med trekker fram som de største problemene Tunisia står overfor.

– Parlamentarikerene har ikke gjort noe ennå, og det har snart gått to år, sier dokumentarfotograf Sophia til oss over et glass hvitvin på det hippe stedet Plaza i havnebyen Marsa.

Hun fortsetter: Om det ikke skjer noe innen 2014 kommer vi til å protestere på nytt. Vi trenger en grunnlov, men det er fortsatt mye arbeid som gjenstår.

Jasminkranser om halsen i jasminrevolusjonens land
Jasminkranser om halsen i jasminrevolusjonens land. Her er vi sammen med en fotograf, en make-up artist, en kelner og en skuespiller. Café du Monde var livlig på en mandagskveld i Marsa.

Vi ble satt i kontakt med denne gjengen av Magnus fra Fellesrådet for Afrika, som hadde møtt Sophia på en konferanse i Uganda. Sophia og vennene hennes uttrykte en sterk politikerforakt:

Hodet på monsteret er kappet av, men kroppen lever videre, sa de om fjerningen av Ben Ali. Systemet er det samme. Vi trenger et nytt system.

Vi kom også i kontakt med Aymen Talbi, en blogger, organisasjonsarbeider og radiovert på den tunisiske kanalen Radio Tunis Chaîne Internationale (RTCI). Aymen viste oss hva utelivet i Tunis på en tirsdag har å by på, og det var jammen ikke lite: Livlige barer og både rocke- og jazzkonserter.

Catharina trives på rockebaren bloggeren Aymen tok oss med til.
Catharina trivdes på rockebaren Aymen tok oss med til.

Aymen, var som Sophia og vennene hennes, frustrert over retningen politikken synes å ta. Han mente parlamentarikerne gjorde lite, og at de politiske partiene er inkompetente.

– Åpenhet og desentralisering vil bli viktig for å sikre en vellykket overgang til demokrati, sier Aymen.

Her er Ingrid sammen med Aymen Talbi, tunisisk blogger, journalist og radiovert på den tunisiske kanalen Radio Tunis Chaîne Internationale (RTCI).
Her er Ingrid sammen med Aymen på restaurant. Her spilte venninnen hans og bandet hennes alt fra Shania Twain til Queen.

Etter de litt demotiverende samtalende vi hadde med Aymen og Sophia og hennes venner, var det deilig å ta en middag med Jihen fra den tunisisk-franske organisasjonen for gjeldsrevisjon, ACET. Hun er optimist og idealist, og selv om hun sier seg enig i at Tunisia har mange problemer, mener hun at mye også går i riktig retning.

Et oppløftende måltid med Jihen.
Et oppløftende måltid med Jihen.

De neste møtene blir med flere parlamentarikere og selveste Sentralbanksjefen! Vi håper vi får gjennomført alt etter planen til tross for protestene som brøt ut i ettermiddag. Har folket allerede fått nok?

Catharina og Ingrid

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s