På tråden med IMF

Posted on

Klokka fem på fredag da de fleste var godt i gang med fredagspilsen, slo Gina, Irene og jeg på tråden til IMF. Vi hadde brukt flere timer på å komme oss gjennom fondets gjennomgangener av kondisjonalitet og lån til lavinntektsland («conditionality review» og «PRGT review»), så det var fint å få stilt noen oppklaringsspørsmål. Ikke det at vi forstod alt av svaret da, siden telefonlinja til IMF alltid er usedvanlig skurrete.

Vi forbereder oss på telefonmøtet med IMF
Vi forbereder oss på telefonmøtet med IMF på kontorene til Redd Barna.

Det viktigste for oss er at IMF ikke stiller betingelser som overkjører nasjonale myndigheter og/eller som forverrer situasjonen for de fattige i låntakerlandene. Selv om dette høres enkelt og greit ut, er det ikke alltid enkelt å finne ut hva slags politikk som gjemmer seg bak de hyppig brukte begrepene «country ownership», «transparency» og «safeguarding social spending», og hvilke sosiale, politiske og økonomiske konsekvenser den foreslåtte politikken kan ha.

Under møtet chattet vi også med de andre sivilsamfunnsfolka på linja for å sikre at vi fikk med alle viktige punkt og forstod alt riktig.

Vi har allerede sendt inn skriftlig innspill til gjennomgangene til styrerepresentantene våre i IMF og Verdensbanken og vi skal ta det opp med dem når vi møter dem i Tokyo neste uke (noe du kan lese om her).

Stay tuned.

Ingrid

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s