Varmer opp til Tokyo

Posted on

Nå sitter vi på et yoga-/konferansesenter, spiser salt soppsuppe og fordøyer inntrykkene fra morgentimenes diskusjoner. Vi er nemlig på strategimøte for europeiske organisasjoner som jobber med IFI-spørsmål, og som gjerne vil samordne seg litt før Verdensbanken og IMFS årsmøter i oktober.

I går og i dag har vi diskutert alt fra Verdensbankens moderniseringsagenda (les: P4R, Investment Lending Review og Safeguards Review) til Den europeiske investeringsbanken (EIBs) investeringer i kullkraftverk i Kosovo. Vi har først og fremst fått masse gode inputs på hva vi kan lobbe norske myndigheter med på konsultasjonsforum neste uke, men også innsett at det er et hav av EU-prosesser som vi absolutt ikke har oversikt over. Veldig spennende og litt utslitende!

To slitne SLUGere
To slitne SLUGere

Men disse EuroIFI-møtene handler ikke bare om fag. Mingling og hygge er også en viktig del av opplegget. I går feiret vi 20-årsjubileet til IFI-nettverket og feiret hedersmannen Knud Vöcking fra den tyske organisasjonen Urgewald som faktisk har vært med på alle 20 møtene iløpet av de siste 10 årene! Han holdt en morsom mimretale for resten av gruppa i parken i går og avsluttet med kampropet «10 nye år!» På tross av forslag fra sidelinjen om å skåle for «Death over IMF»….

 

Her mimrer Knud om euroifimøtene gjennom årene
Her mimrer Knud om euroifimøtene gjennom årene

Euroifiere som nyter Knuds morsomme historier

Gina i minglemodus med Jesse og Carlos fra Eurodad og Xavier fra Counter Balance
Gina i minglemodus med Jesse og Carlos fra Eurodad og Xavier fra Counter Balance

I ettermiddag skal vi legge strategier for hvordan vi skal samordne oss når vi reiser på årsmøtene til Verdensbanken og IMF i Tokyo. SLUG skal jo organisere et side-event med noen andre organisasjoner om en ny gjeldsslettemekanisme. Vi har (nesten) fått Heikki Holmås inn i panelet og venter på bekreftelser fra andre myndigheter som er progressive på gjeldspolitikk.

I morgen er det klart for turens høydepunkt: Eurodads gjeldsstrategidag! Det er som nyttårsaften for gjeldsaktivister, hvor vi får en hel dag til å koordinere gjeldspolitikk med europeiske kollegaer. Forrige møte «Møttes vi over belgiske vafler» i Brüssel og fikk med oss mange gode planer og strategier hjem i kofferten.

Vi kommer tilbake med mer i morgen! I mellomtiden er det mer koordingering, mingling, debatter og fest i Eurodads leilighet (!)  – Kanskje noe SLUG burde investere i når vi er på tur?

– Gina og Ingrid

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s